MainMenu

Home Java Overview Maven Tutorials

ISTQB Practice Set 23

ISTQB Foundation Level Practice Paper - 23

Q1 A deviation from the specified or expected behavior that is visible to end-users is called:

a) an error
b) a fault
c) a failure
d) a defect

Q2 Regression testing should be performed:
v) every week
w) after the software has changed
x) as often as possible
y) when the environment has changed
z) when the project manager says


a) v & w are true, x, y & z are false
b) w, x & y are true, v & z are false
c) w & y are true, v, x & z are false
d) w is true, v, x, y & z are false

Q3 IEEE 829 test plan documentation standard contains all of the following except

a) test items
b) test deliverables
c) test tasks
d) test specifications

Q4 When should testing be stopped?

a) when all the planned tests have been run
b) when time has run out
c) when all faults have been fixed correctly
d) it depends on the risks for the system being tested

Q5 Order numbers on a stock control system can range between 10000 and 99999 inclusive. Which of the following inputs might be a result of designing tests for only valid equivalence classes and valid boundaries?

a) 1000, 50000, 99999
b) 9999, 50000, 100000
c) 10000, 50000, 99999
d) 10000, 99999, 100000

Q6 Consider the following statements about early test design: i. early test design can prevent fault multiplication ii. faults found during early test design are more expensive to fix iii. early test design can find faults iv. early test design can cause changes to the requirements v. early test design normally takes more effort

a) i, iii & iv are true; ii & v are false
b) iii & iv are true; i, ii & v are false
c) i, iii, iv & v are true; ii is false
d) i & ii are true; iii, iv & v are false

Q7 Non-functional system testing includes:

a) testing to see where the system does not function correctly
b) Quality attributes of the system including performance and usability
c) testing a system function using only the software required for that function
d) testing for functions that should not exist

Q8 Which of the following is NOT part of configuration management?

a) auditing conformance to ISO 9000
b) status accounting of configuration items
c) identification of test versions
d) controlled library access

Q9 Which of the following is the main purpose of the integration strategy for integration testing in the small?

a) to ensure that all of the small modules are tested adeQuately
b) to ensure that the system interfaces to other systems and networks
c) to specify which modules to combine when, and how many at once
d) to specify how the software should be divided into modules

Q10 What is the purpose of a test completion criterion?

a) to know when a specific test has finished its execution
b) to ensure that the test case specification is complete
c) to set the criteria used in generating test inputs
d) to determine when to stop testing

Q26 The difference between re-testing and regression testing is:

a) re-testing ensures the original fault has been removed; regression testing looks for unexpected side-effects
b) re-testing looks for unexpected side-effects; regression testing ensures the original fault has been removed
c) re-testing is done after faults are fixed; regression testing is done earlier
d) re-testing is done by developers; regression testing is done by independent testers

Q27 Expected results are:

a) only important in system testing
b) only used in component testing
c) most useful when specified in advance
d) derived from the code

Q28 What type of review requires formal entry and exit criteria, including metrics:

a) walkthrough
b) inspection
c) management review
d) post project review

Q29 Which of the following uses Impact Analysis most?

a) component testing
b) non-functional system testing
c) user acceptance testing
d) maintenance testing

Q30 What is NOT included in typical costs for an inspection process?

a) setting up forms and databases
b) analysing metrics and improving processes
c) writing the documents to be inspected
d) time spent on the document outside the meeting

Q31 Which of the following is NOT a reasonable test objective:

a) to find faults in the software
b) to prove that the software has no faults
c) to give confidence in the software
d) to find performance problems

Q32 Which expression best matches the following characteristics of the review processes: 1. led by the author 2. undocumented 3. no management participation 4. led by a moderator or leader 5. uses entry and exit criteria s) inspection t) peer review u) informal review
v) walkthrough


a) s = 4 and 5, t = 3, u = 2, v = 1
b) s = 4, t = 3, u = 2 and 5, v = 1
c) s = 1 and 5, t = 3, u = 2, v = 4
d) s = 4 and 5, t = 1, u= 2, v = 3

Q33 Which of the following is NOT part of system testing?

a) business process-based testing
b) performance, load and stress testing
c) usability testing
d) top-down integration testing

Q34 Which statement about expected outcomes is FALSE?

a) expected outcomes are defined by the software's behaviour
b) expected outcomes are derived from a specification, not from the code
c) expected outcomes should be predicted before a test is run
d) expected outcomes may include timing constraints such as response times

Q35 The standard that gives definitions of testing terms is:

a) ISO/IEC 12207
b) BS 7925-1
c) ANSI/IEEE 829
d) ANSI/IEEE 729

Q36 The cost of fixing a fault:

a) is not important
b) increases the later a fault is found
c) decreases the later a fault is found
d) can never be determined

Q37 Which of the following is NOT included in the Test Plan document of the Test Documentation Standard?

a) what is not to be tested
b) test environment properties
c) Quality plans
d) schedules and deadlines

Q38 Could reviews or inspections be considered part of testing?

a) no, because they apply to development documentation
b) no, because they are normally applied before testing
c) yes, because both help detect faults and improve Quality
d) yes, because testing includes all non-constructive activities

Q39 Which of the following is not part of performance testing?

a) measuring response times
b) recovery testing
c) simulating many users
d) generating many transactions

Q40 Error guessing is best used:

a) after more formal techniques have been applied
b) as the first approach to deriving test cases
c) by inexperienced testers
d) after the system has gone live 1C
2C
3D
4D
5C
6A
7B
8A
9C
10D
11B
12B
13D
14C
15D
16C
17B
18C
19B
20A
21A
22D
23A
24D
25A
26A
27C
28B
29D
30C
31B
32A
33D
34A
35B
36B
37C
38C
39B
40A






No comments:

Post a comment